De fijnste stranden op Texel

De fijnste stranden op Texel

 

In tegenstelling tot andere Nederlandse stranden kun je op een warme zomerse dag file vrij naar het strand. Het is een eiland. Dus rondom zee. Aan de westkant de Noordzee. Aan de oostkant de Waddenzee. In deze blog geef ik tips welke stranden je zeker moet bezoeken als je op Texel bent. Welke faciliteiten heb je, waar kun je lekker eten en is het druk of rustig.

 

Waddenstrand

In 2010 is er bij Oudeschild (Oostkant) een prachtig waddenstrandje aangelegd. Het is daar heerlijk zwemmen en zonnen terwijl kinderen zich naar hartenlust vermaken met zand en water. Op de strekdam kun je zelfs tot de Waddenzee lopen. Aangezien de Oostkant voornamelijk dijken heeft is dit aan deze kant van het eiland de enige plek waar een echt strand is.

 

Paal 17

Dit strand is eigenlijk de bekendste van het eiland. Bij de opgang naar het strand heb je aan de linkerhand Ecomare. Sinds een aantal jaar heeft Paal 17 een geheel vernieuwde strandtent die het gehele jaar open is en waar je heerlijk van ontbijt tot diner kan eten. Dit is wel een van de drukste stranden op het eiland. Voor de jonge feestgangers vindt hier ook elk jaar een strandfeest plaats genaamd Sunbeats. Dit jaar op 8 juli 2017. Kaarten kun je hier bestellen. En hier vindt elk jaar de grootste catamaran race van de wereld plaats: Ronde om Texel. Op 10 juni 2017 vind je hier ruim 1000 catamarans die het ronde zo snel mogelijk proberen af te leggen. Ga op de avond ervoor naar het strand! Je kijkt je ogen uit naar de hoeveelheid catamarans die aan het strand liggen.

 

Paal 9

Mijn favoriet. De weg naar het strand is al fijn. Van Den Hoorn rijd je een stuk door de prachtige duinen. Paal 9 is een vrij rustig strand. Ook een strandhuisje van 6m2 voor een week huren is mogelijk. Ook het strandpaviljoen heeft een relaxte vibe. Een knusse nautische sfeer waar je zonder problemen zandkorrels kan achterlaten. De kids kunnen zich uitleven in de speelhoek. Hierdoor maakt dit een uitstekende plek voor gezinnen om naar een heerlijke zomerse dag heerlijk te eten.

 

De Slufter

Wil je echt rust? Parkeer dan je auto bij Cafe-Restaurant de Slufter en loop de Slufter in. De Slufter is een grotendeels door duinen omsloten strandvlakte die in open verbinding met de Noordzee staat. Je loopt in zo’n 20 min. naar het strand en heb je echt alle ruimte. Doordat hier dan ook geen faciliteiten zijn blijft het aan het strand rust. Met kids: neem de bolder kar mee! Hiermee kun je prima over het pad lopen. Het is tevens een vogelreservaat en is de kans dus groot dat je hier een lepelaar spot. Neem de verrekijker dus mee!

 

De Vuurtoren

De Vuurtoren is de eyecatcher van het eiland. Vrijwel alle vakantiegangers nemen toch wel een kijkje bij de rode toren. Het strand bij de Vuurtoren is ontzettend breed. Via de dijk kun je naar het uiterste noorden van het eiland lopen en bij mooi weer zie je Vlieland liggen. Bij de Vuurtoren zijn twee restaurants: Faro 2 en Torenrestaurant Texel. De eerste zit je direct op het strand en wat moderner terwijl het Torenrestaurant traditioneler is en meer op families is gericht.

 

Paal 21

Wil je het drukke strand bij De Koog vermijden maar verblijf je toch in deze badplaats? Ga dan naar Paal 21. Dit strand heeft een leuk strandpaviljoen en hier kun je relatief ook rustig liggen.

Share:

Leave a Reply