Alles over de boot van- en naar Texel

Alles over de boot van- en naar Texel

 

Je hebt een weekendje Texel geboekt. Heerlijk even uitwaaien op het eiland. Maar hoe zit het met de boot van- en naar Texel?

Je hoeft in ieder geval niet een plekje te reserveren; dat scheelt. Hierdoor heb je alle vrijheid om richting het eiland te reizen wanneer het jou uitkomt. Op de website van Teso vindt je informatie over afvaarttijden. In principe vaart de boot vanuit Den Helder naar Texel en visa versa. Vanaf Den Helder op het halve uur en vanaf Texel op het hele uur. Maar er worden ook extra afvaarten ingepland bij verwachte drukte. Een tip die ik je wil meegeven; kijk even op de Twitter van Teso. Ze geven aan of er een wachttijd is maar ook extra afvaarten of storingen worden hier gemeld.

In december 2016 is er een nieuwe Teso boot gaat varen; de Texelstroom. Voor kids is er een playarea om zich even uit te leven. Tevens is er een buffet waar je koffie, fris, soep of een broodje kunt kopen. Houd er wel rekening mee dat de overdacht maar 20 min. duurt. Mocht je dus iets willen drinken of eten. Loop dan direct naar het buffet.

Wil je een Texel vakantie plannen? Kijk ook even naar de tarieven van de Teso boot. Ze hebben een piek- en daltarief. Op de vrijdag en maandag ben je duurder uit dan op de andere dagen van de week. Je koopt een retour ticket in Den Helder. Als je van Texel weer naar Den Helder gaat hoef je niet langs een loket.

Share:

Leave a Reply